srijeda, 16.02.2005.

Pajo Paksu- Goli kuhar

kuhano vino

(male tajne velikih majstora kuhinje)

potrebiti sastojkci:

-2 deca bijelog ribara
-1 deca izvorske vode
-1 ulozak ili filter vrecica zelenog caja
-2 klincica

deci vode zagrijati dok ne prokljuca, pa skiniti sa sporeta
te ubaciti ulozak zelenog caja i poklopiti serpicu tanjiricom
kako nebi gubilo toplinu.
Za to vrijeme u drugu serpicu ubaciti dva deca vina dodati
klincice i staviti na vatru da prokljuca.
Skinuti sa vatre, te iz druge serpice izvadit ulozak zelenog caja
i tekucinu presipat u casu od tri deca i u istu casu dodati dva
deca kuhanog vina sa klincicima. Nemojte se iznenadit, ako
sve skupa ne bude tri deca tekucine, jer nesto je isparilo sa kuhanjem.
Kad ste to sve pomjesali, uzmite taj napitak i prospite u odvod, a
zatim otvorite frisku litru sirovog ribara te je iskapite, a potom otvorite
i drugu bocu koju isto brzo iskapite, a zatim otvorite i trecu bocu pa
lagano cejifite i gledate sapunicu Villa Lenije, pardon Villa Majrija i
placete.

Dobar tek!
Vas goli kuhar

- 14:55 - Komentariši (7) - Izprimtaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.